De Warmtewet en de VvE: Een tip voor huurders.

Als er ook maar één appartement wordt verhuurd zonder dat de eigenaar warmte levert aan de huurder, kan de VvE alsnog onder het bereik vallen van de Warmtewet. Lees hier hoe u dit voorkomt. 

Lees verder
VvE energiebesparing: Financiering en subsidies

Hoe kunnen we energiebesparende maatregelen nemen voor ons complex? Wat zijn de mogelijkheden qua financiering en subsidie? VvE Belang zet de mogelijkheden van financiering voor u op een rij. 

Lees verder
Juridische Vraag van de maand: de AVG

Bij onze helpdesk komen maandelijks honderden vragen binnen. We selecteren voor u elke maand de meest opvallende en geven ook het antwoord. 

Lees verder
Onderzoek kleine VvE's - Knelpunten & aanbevelingen

Het onderzoek "Kleine VvE's" is uitgevoerd door mr. Astrid Luijk-van Veldhuizen (juriste bij VvE Belang) en mr. Claudia Siewers (secretaris Woonbron en promovenda). Zij zagen tijdens hun onderzoek dat kleine VvE's maar vooral de 'zeer kleine VvE's (met twee eigenaars) met veel knelpunten te maken krijgen. Het rapport "Kleine VvE's" brengt die in kaart eén geeft een aantal mogelijke oplossingen.

Lees verder
VvE Belang: 'Help VvE's verduurzamen'

Afgelopen weekend was er veel aandacht voor de oproep van VvE Belang. Het NOS Journaal maakte een uitzending waarin de problemen en visie van VvE Belang aan bod kwamen. Het artikel is geschreven naar aanleiding van een motie die is aangenomen door de Tweede Kamer. In deze motie roept de Tweede Kamer de minister op om samen met VvE Belang de barrières voor VvE's bij verduurzaming weg te nemen.

Lees verder
VvE Belang bij BNR Nieuwsradio over Tijdelijke BTW-verlaging

Op 19 juli jl was Kees Oomen, directeur van VvE Belang, te gast bij BNR Nieuwsradio om het standpunt van VvE Belang toe te lichten over de tijdelijke BTW-verlaging naar 6% op arbeidskosten in verband met onderhoud, herstel en renovatie.

Klik hier om het interview te beluisteren.

De appartementskrant 2010

De nieuwe landelijk Appartementskrant is weer verschenen. Voor geïnteresseerde hebben wij de krant digitaal bijgevoegd.

De landelijke Appartementskrant 2010